Látnivalók

A keleti strand

Itt többnyire csak hotelok találhatóak. Apartmanok és nagyobb üzletek csak elszórtan vannak. A homokos strand tiszta és nagy ezen a részen. Innen általában szép kilátás nyílik Bibionéra. A keleti részén kis kempingeket és Falconera nevű falut lehet meglátogatni. Itt egy egész sor jó haléttermet talál az ember. Ide gyalog vagy biciklivel is könnyű szerrel eljuthatunk.
Ahol a hotel sor véget ér, ott található a szabad strand, ahol már nincsenek napernyők és nyugágyak sem. Különösen szeles napokon és hétvégeken sokan jönnek le a partra szörfözni, vagy csak egyszerűen élvezni a napsütést.

A nyugati strand

Itt a hotelok és az apartmanok már vegyesen találhatóak. Ebből az okból kifolyólag a Coopot (nagy vegyesbolt) is ezen a részen találjuk meg. A szállások a strandtól vagy az első vagy a második sorban vannak. Így a tenger nagyon közel, csak pár lépésre van. Az északi végén Caorle legnagyobb kempingé találjuk.

Az óváros

Az egész centrum gyalogövezetté lett nyilvánítva. Itt nagyon kevés hotel és apartman található. Ezért inkább csak butikok, kávézók és fagyizók vannak. Caorle kikötőjét is itt tudjuk megnézni. Esténként sok nyaraló megy be az óvárosba sétálni, vásárolni, vagy beülni egy kávézóba és nézni a szép városrészt. Itt érezheti legjobban az odalátogató, hogy Olaszországban nyaral. A legtöbb caorlei lakosnak is itt van a lakása. A tenger ezen a részen óriási faragott sziklákkal van feltöltve, ami a legjobb hely egy esti sétára.

A dóm

A dóm 1038-ban épült a tenger parton, a 800-ban épített Delle Grazie püspöki templom fölé. A Vescovado téren ebből az időből csodálhatunk meg freskókat. A dóm három hajóból, kettő oszlopsorból és pilaszterből áll.

A templomtorony

A torony henger alakú, 48 méter magas, és 1070-ben épült. A 24 ív maitt elegánsnak hat és a romanticizmusra emlékeztet. Régen megfigyelő toronyként is funkcionált, mára viszont Caorle jelképévé vált.

E-mail: gina@rabensteiner.hu